Verdiepingsvloer maken met houten balken?

In een loods vind je vaak ruimtes wat niet gebruikt kan worden. Zonde want je wilt immers wel graag een werkplek realiseren waar ook veilig gewerkt kan worden. Door een opslag te maken of wellicht een extra verdieping zou je hiervoor kunnen zorgen. Vaak kiest men voor een verdiepingsvloer met houten balken. Eenvoudig te monteren en daarnaast behoudt het zijn kracht. Maar nu rest natuurlijk wel de vraag welke balken je hiervoor nodig zult hebben. Je wilt immers een constructie hebben die daadwerkelijk veilig is toch?

Een vloer maken met houten balken?

De keuze is gemaakt en je wilt graag een nieuwe verdiepingsvloer maken met houten balken. Dan zou je als eerste een tekening moeten maken waarbij de afmetingen duidelijk zijn. Vervolgens kun je gaan bekijken welke balken hiervoor bestendig zijn. Let voornamelijk ook op de diktes van de balken! Zo kan je bijvoorbeeld balken gebruiken die rechthoekig zijn.

Vaak zijn deze varianten wat sterker in een constructie. Ook vurenhout is ideaal om hiervoor te gebruiken. Door de balken te laten impregneren zal je ook nog eens een langere levensduur hebben. Wel zo prettig om te weten dat de constructie hierdoor langer zijn vorm blijft behouden toch?

Wil jij graag weten welke houten balken het beste gebruikt kunnen worden bij het maken van een verdiepingsvloer? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog een kijkje in het assortiment van Huisman.be.